Kleinschalig wonen

Wonen met Dementie
DSC_2857Als u of uw naaste niet meer zelfstandig kan blijven wonen vanwege de gevolgen van dementie, kunt in het Laurahuis van stichting Aristacura terecht. De woonlocatie is kleinschalig met een veilige en huiselijke omgeving. Uw individuele zorgvraag en wensen zijn het uitgangspunt voor de ondersteuning.

Kleinschalig
U woont bij ons met maximaal 8  bewoners in een huiselijke groep. U heeft een eigen slaapkamer, die u kunt inrichten met persoonlijke spullen. Uw beschikt over een eigen toilet en wastafel. Het Laurahuis beschikt over een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. In de huiskamer vindt het dagelijks leven plaats, u wordt daar zoveel mogelijk bij betrokken. Uw partner of familie wordt hierbij van harte uitgenodigd.
Er is alle ruimte voor uw eigen dagindeling. De zorg bij Aristacura is persoonsgericht, onze medewerkers houden rekening met uw wensen. Wij hebben oog voor hetgeen u vindt belangrijk om een prettige dag te hebben. Vrijwilligers kunnen u daar eventueel ook bij ondersteunen.

DSC_2723

Vrijheid, mits veilig
Uw vrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Hoewel deze woonlocatie ‘gesloten’ is, bent u alleen in uw vrijheid beperkt als het echt niet anders kan. Ons uitgangspunt is altijd: geen beperking in uw vrijheid, tenzij… Als dat aan de orde is, dan wordt altijd gezocht naar de voor u best passende oplossing. U en uw partner of familie wordt betrokken in het zoeken naar de deze oplossing. Elkaar leren kennen en in gesprek zijn en blijven is daarbij een vanzelfsprekende voorwaarde.

Deskundig
De medewerkers zijn 24 uur per dag aanwezig. Zij zijn opgeleid om eventuele gezondheidsrisico’s te herkennen. Zij hebben ervaring met mensen met geheugenproblemen en weten wat dat betekent voor u en uw partner en familie. We werken in teams met onder andere een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en verzorgenden.

Meer informatie
Heeft u interesse in de woonlocaties voor mensen met dementie, dan kunt u contact opnemen met de administratie van stichting Aristacura: 045-5311523.

laurahuis

De kosten
Voor het verblijf in het Laurahuis is een indicatie van het CIZ nodig. Het CIZ indiceert op aanvraag van de huisarts of specialist. Het verblijf op een afdeling wordt vergoed via de Wlz. Iedere bewoner betaalt een inkomensafhankelijke bijdrage.

De voordelen van Aristacura zijn:

Contact

info@stichtingaristacura.nl
Tel: +31 45 5311523 /
Mob.: +31 6 31747018

Privacyverklaring

Adres

Stichting AristaCura Nederland
Maastrichterlaan 142
6374 VT Landgraaf
Kvk: 53997611
Rsin: 851108868
Stichting Aristacura 2019 | Privacyverklaring